dijous, 28 d’octubre del 2010

Trobada de la Consellera Tura i Òscar Ordeig per tractar diversos temes


Montserrat Tura ocupa la segona posició a la llista electoral del PSC de Barcelona per les eleccions autonòmiques del novembre.

Tura i Ordeig han analitzat la situació política actual i altres temes d’interès de La Seu.

Els regidors del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu s’han reunit avui amb la Consellera de Justícia, i número dos del PSC a les eleccions autonòmiques, Montserrat Tura, per tractar diverses qüestions.

Durant la trobada s’han abordat diverses temes. Entre d’altres, s’ha tractat la situació política actual de Catalunya i la preparació de les eleccions autonòmiques. Així com, altres aspectes de la Conselleria que afecten a La Seu i a l’Alt Pirineu i l’Aran.

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Progrés proposa que la catedral sigui declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat


Aquesta declaració suposaria un impuls important per l’economia de La Seu (turisme, comerç...).


Ara cal fer un bon projecte i buscar complicitats amb el Departament de Cultura de la Generalitat, amb la Diputació de Lleida i altres institucions.


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu proposarà iniciar el procés pel qual es sol·liciti al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que seleccioni el Conjunt Monumental de la Catedral de La Seu d’Urgell com a bé susceptible d’ésser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.


El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, va plantejar aquesta proposta a l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, en el marc de la reunió que mantingueren la setmana passada al Palau Episcopal.


Des de l’any 1972, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura), a través de la “Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural”, promou un Pla de Protecció dels Béns Culturals i Naturals del món (Patrimoni de la Humanitat o Patrimoni Mundial –world heritage).


El Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO és qui decideix la inserció de béns naturals o culturals a la Llista del Patrimoni Mundial. Aquest Comitè exigeix complir una sèrie de requisits per a que un bé sigui considerat de valor universal excepcional.


Progrés manifesta que La Seu d’Urgell gaudeix d’un conjunt monumental arquitectònic (Catedral de Sta. Maria d’Urgell, Claustre, Església de Sant Miquel...), que constitueix un Patrimoni Històric i Artístic singular i que ens dóna personalitat com a ciutat pirinenca. Aquest conjunt arquitectònic reuneix molts dels requisits que la UNESCO exigeix per a ser inclòs en la Llista de Patrimoni Mundial.


A més, la inclusió d’aquest conjunt monumental en la Llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat suposaria un reconeixement internacional que comportaria un revulsiu econòmic i turístic per a la nostra ciutat.


A La Seu tenim la sort de disposar d’un monument de gran valor que cal potenciar encara més per tal de donar-lo a conèixer arreu del món.


Ara cal buscar complicitats a nivell local i entre les diferents administracions públiques per tal que la proposta arribi a bon port.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Reunió amb l'Arquebisbe d'Urgell


L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, es va reunir ahir a la tarda al Palau Episcopal amb el cap del PSC-Progrés a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, Òscar Ordeig.


Ordeig i Vives van mantenir una conversa cordial en la qual van tractar sobre diverses qüestions d'interès per la ciutat. També van analitzat els diferents projectes endegats pel Bisbat i les futures col·laboracions entre el Bisbat i l'Ajuntament de La Seu d'Urgell.

divendres, 15 d’octubre del 2010

Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell (16 i 17 d'octubre)


La Fira de Sant Ermengol de La Seu d’Urgell se celebra durant el penúltim cap de setmana del mes d’octubre, cap de setmana del 16 i 17 d'octubre de l'any 2010.


Es calcula que més de 50.000 persones visiten la Fira de Sant Ermengol durant el cap de setmana. Provenen principalment de La Seu i l’Alt Urgell, de les comarques veïnes i Andorra, encara que any rera any s’observa un increment important del nombre de turistes que passegen per la ciutat.


16a Fira de Formatges Artesans dels Pirineus


En el marc d’una de les fires més antigues de Catalunya, la mil.lenària Fira de Sant Ermengol, la Seu d’Urgell celebrarà enguany la 16a edició de la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus.


La Fira tindrà lloc durant els dies 16 i 17 d’octubre, i acollirà en un espai comú una quarantena de formatgers artesans provinents de tot l’arc pirinenc, del Mediterrani a l’Atlàntic i dels vessants nord i sud de la serralada. Els visitants podran trobar formatges elaborats als Pirineus catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos.


Cada formatgeria disposa d’un estand d’exposició i degustació, i són els propis productors qui ofereixen els seus formatges, tant al nombrós públic que any rera any ens visita, com als professionals de la distribució i la restauració d’arreu del país, que cada vegada més tenen la Seu com a punt de referència del formatge artesà.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Premis a les dones emprenedores de l'Alt Urgell i Cerdanya



La delegació Pirineus, de l’Alt Urgell i la Cerdanya de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, celebra per segon any consecutiu l’entrega dels Premis Fidem a la Dona Emprenedora del Món Rural. Els noms de les guardonades es faran públics en una cerimònia -sopar que tindrà lloc el proper divendres, dia 15 d’octubre del 2010, a partir de les vuit de vespre a l’Hotel El Castell de Ciutat de la Seu d’Urgell.

Amb aquest esdeveniment Fidem Pirineus pretén donar visibilitat a les dones emprenedores de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya que desenvolupen una tasca empresarial rural. El guardó també vol recompensar la bona gestió de les empreses que dirigeixen, així com la seva aportació a l’economia del Pirineu.

Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Dia: dijous, 14 d'octubre de 2010
Hora: 20:00
Lloc: sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Caràcter de la Sessió: Ordinari

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

COMISSIÓ DE GOVERNACIÓ, FINANCES I COOPERACIÓ MUNICIPAL
2. Conveni amb l'AEAT i la FEMP per al subministrament d'informació de caràcter tributari a les entitats locals: ratificació de Decret
3. Addenda al Conveni amb el Consorci AOC per a la prestació de serveis d'assistència tècnica a les administracions locals en l'àmbit de les TIC: ratificació de Decret
4. Sol·licitud de compatibilitat laboral de la Sra. Mercè Mill Pons
5. Aprovació compte 2009
6. Inventari de béns 2009
7. Pla economico financer d'estabilitat pressupostària
8. Renovació operacions de tresoreria
9. Préstecs, sol·licitud d'autorització i pla de sanejament financer
10. Modificació de crèdit número 3

COMISSIÓ DE PROMOCIÓ I SERVEIS AL TERRITORI

11. Aprovació conveni de col.laboració amb FIDEM.
12. Adhesió a la Film Commission
13. Declaració de BCIL de l'església de la Purificació d'Adrall
14. Declaració de BCIL de l'església de Sant Tirs del Pla de Sant Tirs
15. Declaració de BCIL de l'església de Sant Esteve d'Alàs
16. Declaració de BCIL de l'església de Sant Gervasi de Castellnou de Carcolze
17. Declaració de BCIL de l'església de Sant Andreu d'Arcavell
18. Declaració de BCIL de l'església de Sant Pere de Bellestar
19. Declaració de BCIL de l'església de Sant Vicenç d'Estamariu
20. Declaració de BCIL de l'església de Sant Martí de Bescaran
21. Declaració de BCIL de l'església de Sant Martí d'Albet
22. Declaració de BCIL de l'església de Sant Fruitós de Carmeniu
23. Declaració de BCIL de l'església de Sant Romà de Perles
24. Declaració de BCIL de l'església de Sant Serni d'Arfa
25. Declaració de BCIL de l'església de Sant Genís de Tost

COMISSIÓ D' ATENCIÓ A LES PERSONES

26. Aprovació del conveni de formació amb ASPID.
27. Aprovació de conveni amb l'AMPA d'Oliana pel menjador escolar.
28. Donar compte dels Decrets de Presidència i de les Resolucions de Gerència.
29. Informes de Presidència.
30. Torn obert de paraules als alcaldes.
31. Precs i preguntes.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

L’escola d’adults de La Seu es traslladarà a l’edifici de Les Monges


Progrés es mostra satisfet pel fet que s’hagi aprovat per unanimitat la proposta, amb petites esmenes, presentada al plenari de l’Ajuntament.

També s’acorda sol•licitar al Departament d’Educació que es pronunciï sobre el trasllat dels més de 400 alumnes que hi ha actualment.

El PSC-Progrés a l'Ajuntament de La Seu afirma que s’ha fet un pas endavant al definir la futura ubicació de l’Escola de Formació d’Adults de La Seu al Centre Educatiu i Cultural de les Monges. La proposta de Progrés va ser aprovada per la unanimitat dels grups polítics municipals amb petites esmenes.

Calia donar una resposta d’ubicació concreta i definitiva als professors i alumnes que actualment estan a l’escola d’adults. Tot i això, fins que el trasllat no sigui una realitat, caldrà fer un esforç per continuar fent les classes als espais actuals.

Tal i com va afirmar ahir el grup de Progrés, el Centre Educatiu i Cultural de Les Monges disposa d’un espai prou ampli, accessible i cèntric per a l'escola d'adults que permet tenir un emplaçament definitiu pels propers anys, acabant d’una vegada amb la provisionalitat i la falta d’espai actual.

Des de Progrés ja ens hem posat a treballar per tal de buscar fórmules de finançament que permetin poder fer les obres i el trasllat de l’Escola el més aviat possible.

Progrés creu que, en una època de crisi econòmica com la que estem vivint, la formació per poder ampliar coneixements és més important que mai ja que facilita el poder accedir al món laboral.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Avui, Ple de l'Ajuntament de la Seu a les 8 del vespre a la sala d'actes. A debat, la proposta de Progrés per ubicar l'Escola d'Adults a les Monges.


Progrés proposa assumir la direcció d’obra dels nous habitatges públics

La iniciativa té l’objectiu d’assegurar-se que la construcció i entrega de l’obra es faci amb les màximes garanties per a les persones adjudicatàries.

Una vegada més, cal lamentar la negativa de l’equip de govern a estudiar la proposta, evitant que l’Ajuntament pugui fer un control de tot el procés.

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de La Seu proposa que l’Ajuntament assumeixi la direcció de l’obra dels 45 pisos de promoció pública que s’estan construint a l’Horta del Valira per tal de vetllar pels interessos de les persones que els han adquirit.

Coincidint amb l’acte de col•locació de la primera pedra de la construcció dels habitatges, el PSC-Progrés afirma que cal donar les màximes garanties als ciutadans i ciutadanes que se’ls ha adjudicat els habitatges per tal que tot el procés de construcció i entrega final de l’obra, que pot durar dos anys, es faci el millor possible.

Assumint la direcció d’obra, un tècnic contractat per l’Ajuntament s’encarregaria de fer un seguiment regular i continuat de tota la construcció. La proposta va ser presentada pel mateix grup municipal durant l’últim consell d’administració celebrat per la Societat municipal HIULS.

Assumir la direcció d’obra dels pisos avui, ens podria evitar molts maldecaps en un futur. Aquesta és una fórmula que s’utilitza en moltes de les obres municipals que es fan a La Seu.

Des del PSC-Progrés es recorda que la Societat municipal HIULS va aprovar unes bases amb els criteris d’adjudicació de referència per atorgar els 45 pisos de promoció pública en règim concertat. Durant el procés d’aprovació d’aquestes bases, l’equip de govern, de CiU i ERC, varen rebutjar una proposta que pretenia elaborar un sistema de puntuació per a l’adjudicació dels pisos que donés preferència a les famílies amb rendes baixes, famílies monoparentals, gent gran, joves, famílies nombroses, persones amb deficiència, etc.

Progrés ratifica que és injust que les persones que superen els requisits mínims hagin tingut les mateixes possibilitats, sense donar puntuacions més altes a les rendes més baixes o a les situacions socials més desafavorides.

Activitats i actes de la Setmana de la Gent Gran de la Seu.


divendres, 1 d’octubre del 2010

L'Escola d'Adults de la Seu a les Monges


L’Escola d’Adults i la Generalitat ja fa temps que reclamen un espai definitiu que doni cabuda als més de 400 inscrits del centre.

El centre cultural de les Monges és el millor espai possible, al ser molt cèntric i accessible.

Hem presentat una proposta al plenari del proper dilluns 4 d’octubre per tal de preveure la ubicació definitiva de l’Escola d’Adults a l’edifici cultural de les Monges.

Els espais actuals de l’Escola, que es troben ubicats a l’Avinguda Garriga i Massó, són del tot insuficients per acollir totes les persones que estudien a l’escola. Aquest fet provoca que mestres i alumnes hagin de desplaçar-se a altres espais públics per realitzar els cursos formatius amb els inconvenients que això comporta.

Cal trobar un espai prou ampli i accessible per a l'escola d'adults que permeti tenir un emplaçament definitiu pels propers anys, acabant d’una vegada amb la provisionalitat actual.

També es recorda que, des del Departament d’Educació de la Generalitat, ja s’ha sol•licitat en reiterades ocasions a l’Ajuntament de La Seu que faciliti un nou equipament per tal de permetre la prestació d'aquest servei amb la garantia suficient.

L’Aula de Formació d’Adults va iniciar la seva activitat fa més de 20 anys a la nostra ciutat amb l’objectiu de fomentar la formació i els coneixements entre les persones a partir dels 16 anys.

Actualment, l’edifici cultural de les Monges (ala de l’església de l’Immaculada), amb planta baixa més quatre plantes, disposa d’espai suficient per acollir l’escola en un futur de manera definitiva.

A més, la voluntat de l'Ajuntament, des de l'inici de la recuperació de l'antic col•legi de les monges, ha estat convertir les antigues instal•lacions en un centre de cultura i educació. Aquest edifici de les Monges ja acull diversos centres de formació d’altres disciplines (llar d'infants, escola d'art, de dansa i de música, UNED, UOC, escola d'idiomes...), i a més, es troba ubicat en un indret molt cèntric de la nostra ciutat.

Els mestres i alumnes de l'escola d'adults es mereixen disposar d'unes instal•lacions dignes per permetre l'activitat docent amb garanties de qualitat. En una època de crisi econòmica com la que estem vivint la formació per poder ampliar coneixements és més important que mai per poder accedir al món laboral.