dijous, 20 de desembre del 2007

NO CREUS QUE LA COMUNICACIÓ POLÍTICA LOCAL HAURIA DE CANVIAR?

Avui al matí s’ha celebrat l’últim plenari de l’any al Consell Comarcal. Amb més de trenta punts a l’ordre del dia ha estat una sessió llarga però amb temes força interessants.

La veritat és que la meva percepció, al acabar el plenari, independentment de la llarga llista de punts i temes abordats, ha estat d’una certa decepció pel poc interès que mostra l’equip de govern en obrir espais de debat i de negociació sobre les accions de govern.

Més enllà de les diferències de criteri crec que govern i oposició tenen el deure i la obligació de mantenir una comunicació constant i regular de les accions que es decideixen des del Consell per tal de buscar el màxim consens i la màxima participació de tots plegats. Crec que tenim la responsabilitat d’anar més enllà en les relacions entre els diferents grups, tan govern com oposició, per tal que l’acció de govern tingui més recolzament social.

Per la nostra part, ja hem comunicat en reiterades ocasions als plenaris i a les diferents comissions que exercirem la nostra responsabilitat política amb constància, fermesa i, sobretot d’una manera constructiva i positiva. Esperem doncs, rebre el mateix tracte per part del seu president amb un canvi d’actitud que ens impliqui i ens beneficiï a tots plegats.

Crec, amb tota sinceritat, que basar el nostre sistema polític local amb ressentiments passats i recels només ens portarà a no tenir un projecte de ciutat ambiciós i prou consolidat. I, també a no poder-lo defensar davant de tercers amb prou força. De moment, tinc els meus dubtes que, entre tots plegats, estiguem anant pel bon camí.