dimecres, 28 de gener del 2009

Trobada amb els treballadors transfronterers

El grup de Progrés de la Seu es va reunir amb representants l’Associació de treballadors fronterers d’Andorra, el president del Consell de Residents Espanyols a Andorra, Pere Blanch, i amb la diputada al Parlament, Agnès Pardell, entorn de les necessitats i principals demandes del col·lectiu fronterer.

A la mateixa reunió la diputada del PSC al Parlament, Agnès Pardell, es va solidaritzar amb el col·lectiu de treballadors de la Seu i comarca que treballen a Andorra i es va comprometre a fer arribar la problemàtica al govern de la Generalitat a través de la Consellera de Treball, Mar Serna.

Progrés va reafirmar el seu compromís amb l’Associació de fronterers amb aquesta trobada i va recordar que s’estan esperant les conclusions d’un estudi tècnic que realitzi un diagnòstic acurat de la problemàtica actual. Aquest estudi és conseqüència de la proposta de plenari del grup del PSC-Progrés al mes de maig del 2008 i que està punt de finalitzar.

Des del grup municipal del PSC-Progrés es va comprometre a continuar treballant per tal d’obrir al màxim les portes del govern català i espanyol, tant a l’Associació com a totes les persones que diàriament creuen la frontera andorrana per anar a treballar.

Estem davant d’una bona ocasió per afrontar de manera decidida la situació dels transfronterers. Cal la complicitat i l’ajuda dels governs de la Generalitat i de l’Estat per tal de garantir els drets de les persones que treballen a Andorra. Pardell s’ha compromès a fer els passos necessaris per tal de buscar la millor de les solucions, tan a nivell sanitari, fiscal com laboral.

Esperem doncs, que es continuï avançant en tots els fronts possibles per tal de “posar fil a l’agulla” a una situació s’ha agreujat notablement amb la crisi econòmica actual.


En relació a aquest tema recordar que demà dijous hi ha una conferència organitzada per l'associació de transfroterers sota el títol "Froterers i drets sanitaris". A les 21 hores a la sala d'actes de l'Ajuntament. Web de l'Associació de Transfroterers.