dimarts, 25 de maig del 2010

Reformular i ampliar el Pacte d'Austeritat



Proposarem, en la propera reunió de seguiment del Pacte d'Austeritat, ampliar les mesures acordades i replantejar alguns projectes municipals.


També reduint les retribucions dels càrrecs públics, d'acord amb les mesures del Govern Central.


Com a portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu, proposaré ampliar i re formular el Pacte d'Austeritat, aprovat el mes d'abril, que preveia la reducció d’un milió d’euros del pressupost de l'Ajuntament al llarg dels anys 2010, 2011 i 2012 per incloure-hi les mesures anunciades recentment pel Govern Central.


Des de Progrés reclamarem la necessitat del compliment d'aquest acord (Pacte d’Austeritat) i demanarem ampliar-lo amb noves mesures ja que, des de l'aprovació del Pacte, la situació econòmica general ha canviat encara més. A més, cal veure quins efectes tindran sobre les finances municipals les mesures per reduir la despesa pública que han anunciat els Governs Espanyol i Català.


Des de Progrés, creiem que l'Ajuntament també ha de fer “els deures” i ha de “tocar de peus a terra” amb el nou context econòmic en que ens trobem, adaptant el Pacte d’Austeritat a la previsió de davallada d’ingressos.


D’aquesta manera, tal i com estan fent altres administracions, caldrà replantejar determinats projectes d'inversió que no són urgents i de poc interès pels ciutadans i reduir les despeses corrents més supèrflues. A més, les noves estructures o equipaments generen uns costos de manteniment a futur difícils d'assumir amb les condicions actuals.


També proposarem reflexionar sobre el model de creixement urbanístic que necessita la nostra ciutat, ja que actualment s’estan desenvolupant quasi tots els sectors de creixement previstos en el Pla General del 2002.


Per aquests motius, des de Progrés volem obrir una reflexió sobre alguns projectes municipals de dubtós interès públic com L'Espai Ermengol (1,5 milions d'euros d'inversió) o la concessió de la nova piscina coberta a una empresa privada per un període de 40 anys.


Tanmateix, també cal estudiar com optimitzar molt millor la despesa del Bus Urbà ja que fa més d'un any que Progrés va presentar una proposta per millorar el servei i encara no s'ha fet res per part de l’equip de govern.


Cal tenir les idees clares i ser valents per aplicar les reformes necessàries el més aviat possible. Encara no hem reduït el pressupost municipal ni un euro, tal i com es va quedar amb el Pacte d’Austeritat al mes d’abril.