dijous, 1 de juliol del 2010

Aprovada la llei de sanitat de la Consellera Geli pels fronterers

Progrés celebra que el Govern de la Generalitat hagi resol aquest greuge d’accés a la sanitat publica després de més de 30 anys de reclamacions.

Els governs de la Generalitat quan CiU governava no van abordar mai aquesta qüestió.


Ordeig es reuneix amb la Consellera Geli per tal de sol·licitar-li agilitat en la posada en pràctica de la nova llei als centres sanitaris.


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu es mostra molt satisfet de que, després de trenta anys, el Parlament de Catalunya hagi aprovat el Projecte de Llei impulsat pel Govern de la Generalitat que garanteix l’accés a la sanitat publica per part del col·lectiu de persones que viuen a La Seu i comarca i que treballen a Andorra.


Progrés recorda que la Llei aborda i resol reivindicacions històriques de diferents grups de persones que tenien dificultats per accedir a la sanitat publica i que fins ara no s’havien atès.


Des de Progrés, es reivindica el paper que ha desenvolupat el Departament de Salut, i en especial la Consellera Geli, en tot el procés. En les diferents reunions mantingudes amb el portaveu del grup del Progrés a l’Ajuntament de La Seu, Òscar Ordeig, aquesta es va comprometre a resoldre aquesta situació abans de finalitzar la legislatura.


També es recorda la importància que ha tingut en tot el procés el fet que el PSC-Progrés impulsés l’elaboració d’un estudi de la problemàtica dels treballadors fronteres, al despatx Llimona, i aprovat en un plenari de l’Ajuntament de La Seu. Estudi que ha servit de base per conèixer les principals problemàtiques a resoldre.


Tanmateix, es valora positivament que el grup parlamentari de CiU es sumi a la proposta que va presentar el Govern, tot i que es lamenta la seva passivitat i falta de sensibilitat durant els 24 anys que van tenir responsabilitats de govern a la Generalitat.


Tot just aprovada la nova Llei Sanitària, el portaveu del grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig, i la Consellera de Salut, Marina Geli, s’han reunit al mateix Parlament per tal buscar la manera d’agilitzar al màxim la posada en marxa de la nova Llei als centres sanitaris.


Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, “el Govern de la Generalitat ha resolt una assignatura pendent que va deixar CiU durant els 24 anys que va estar a la Generalitat. Celebrem que ara se sumin a la iniciativa de la Conselleria”.


Òscar Ordeig també destaca que “la Consellera Geli s’ha compromès a fer les gestions necessàries per tal que l’aplicació pràctica de la llei sigui el més ràpida possible”.