dijous, 15 de juliol del 2010

Rangel i Ordeig es reuneixen amb empresaris


Joan Rangel es compromet a buscar solucions a les demandes dels empresaris per tal de facilitar el trànsit de mercaderies a la Duana de la Farga de Moles.

El portaveu del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el Subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, han mantingut un esmorzar de treball amb empresaris de la Seu i comarca per tal de facilitar i potenciar les relacions empresarials a través de la duana.

Durant la trobada s’ha analitzat la situació econòmica global i s’han exposat les demandes de les empreses de La Seu que cada dia han de creuar la duana entre Hispano-Andorrana. El fet que Andorra sigui un país extracomunitari comporta una sèrie tràmits administratius complementaris que dificulten el comerç entre els dos territoris. De fet, la duana terrestre de la Farga de Moles és una de les poques que encara queden a tot l’Estat, juntament amb les duanes de Ceuta i Melilla.

A més, durant la reunió s’ha repassat l’estat de les diferents obres i inversions del Govern de l’Estat a La Seu i al Pirineu. Entre d’altres, les obres de la Nacional-145, Nacional-260, la comissaria de Policia, el Fons Estatal d’Inversió Local, etc.

Joan Rangel també ha fet una visita a les instal•lacions de la Cooperativa Cadí per tal de conèixer de primera mà el seu funcionament.

Avui, més que mai, és important que les empreses tirin endavant i generin llocs de treball. Per això, també cal que es facilitin les exportacions i els intercanvis comercials a través de la Duana.

Estem al costat de les persones i al costat de les empreses per tal d’ajudar en tot el què puguem. Hem recollit les seves demandes, les estudiarem i properament hi aportarem solucions.