dimecres, 19 de gener del 2011

Actes de la Festivitat de Sant Sebastià a La Seu



Dimecres, 19 de gener, a les vuit del vespre, se celebrarà la tradicional lectura del pregó, enguany a càrrec del doctor Joan Aixàs, en un acte que tindrà lloc a la Sala de Sessions de l’Ajuntament urgellenc. A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig.


La celebració continuarà dijous, 20 de gener, festivitat del patró i festiu a la Seu d'Urgell, se celebrarà a les 11 del matí amb un solemne ofici a la Catedral, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de La Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc un ball de tarda al saló Guiu de la ciutat, amb Joan Badia.


La commemoració de Sant Sebastià seguirà divendres, 21 de gener, amb una missa en sufragi dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre. A les nou de la nit, hi haurà una actuació de l'Estudiantina al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell.


Per dissabte, 22 de gener, s'ha organitzat un concert de Sant Sebastià protagonitzat per l'Orfeó Andorrà, a dos quarts de nou del vespre a la sala de Sant Domènec.


Els actes culturals per commemorar la festivitat de Sant Sebastià finalitzaran diumenge, 23 de gener, amb la celebració d'un campionat per eliminatòries de Botifarra, que s'iniciarà a dos quarts de nou del matí i tindrà lloc al local de la Penya Barcelonista Urgellenca.


La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis (la majoria d’ells caps de casa), s’anomenava històricament Associació de Socors Mutu i va crear-se el 1855, que ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors. Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques.