dimarts, 1 de setembre del 2009

Progrés demana canvis a la Festa Major de la Seu

Des del nostre grup a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es proposa un replantejament global de la Festa Major de la Seu que passaria per una millora de la programació dels actes, canvis en la distribució dels espais actuals i la implicació dels joves a la comissió de festes.


Des de Progrés es lamenta que s’hagi perdut l’ambient de festa al centre de la Seu i que no s’hi hagin buscat alternatives per solucionar-ho. Aquest fet perjudica els establiments comercials i d’hostaleria. L’any 2008, CiU i ERC es varen comprometre a buscar solucions sense que s’hagi produït cap canvi al respecte pel 2009.


A més, a l’edició d’enguany, hi ha hagut errors greus d’improvisació per part de l’Ajuntament en aspectes com la distribució de les caravanes, en la celebració del SeuRock, la rua del dissabte o en els horaris dels actes.


També cal potenciar el paper de la comissió de festes per tal que tingui més protagonisme i es busqui la implicació i participació dels joves de la Seu. Aquests, han estat un dels col·lectius més perjudicats pel plantejament de la Festa dels darrers anys. El qual ha originat múltiples protestes i queixes abans, durant i després de la Festa. Progrés recorda que s’ha creat una grup al facebook en contra de l’organització de la Festa Major 2009 amb més de 650 persones inscrites.


Cal recordar que l’any 2008 ja vàrem demanar un replantejament urgent de la Festa Major al detectar que el model dels últims anys està esgotat i que cal trobar noves idees i plantejaments.


Des de Progrés creiem que la Seu ha de recuperar una Festa Major de qualitat i que sigui una referència al Pirineu i a Catalunya. Els joves han demostrat les ganes d’implicar-se en la participació de la Festa, amb les més de 40 caravanes de colles que s’han instal·lat. En canvi, l’Ajuntament no ha sabut donar resposta a aquesta voluntat de participació dels joves ja que no ha escoltat les seves demandes amb una programació de més qualitat.