dijous, 25 de novembre del 2010

Montse Tura: "Reclamem un Pirineu amb Vida"


En un acte públic celebrat aquest dimecres a La Seu d’Urgell la consellera de justícia, Montserrat Tura acusa a CiU de menysprear el paper dels ajuntaments en favor de la Generalitat.


La número 2 de la llista electoral per Barcelona, Montserrat Tura va manifestar que cal seguir apostant per un “ Pirineu que tingui vida i a la vegada sigui curós amb el paisatge i la natura” i, en aquest sentit, el vot socialista és la millor garantia per seguir apropant-se a les muntanyes.


Tura va assegurar que el PSC no demana el 28 de novembre el vot de l’agraïment perquè “l’obligació de qualsevol govern és fer les coses bé i millorar les condicions de vida dels seus ciutadans”.


Per la consellera, votar al Partit dels Socialistes de Catalunya és continuar el camí de les polítiques progressistes i descentralitzadores iniciades l’any 2003.


En aquesta línia va ressaltar la necessitat de saber aprofitar-se dels avenços tecnològics que s’han aconseguit durant els governs de Maragall i Montilla per millorar el benestar de les persones. Tura va posa com exemple la possibilitat que “un vehicle itinerant adaptat pugui anar d’una localitat a un altre per realitzar ressonàncies magnètiques sense necessitat que les persones tinguin que recórrer llargues distàncies per fer-les”.


Montserrat Tura va acusar a Convergència i Unió de voler apropiar-se de Catalunya, sense pensar que “ Catalunya és de tots” i va assegurar que “és un error menysprear als ajuntaments en favor de la Generalitat”.


També els hi va recriminar el fet d’intentar donar lliçons, i en clara referència a l’equip actual de govern de l’ajuntament de La Seu d’Urgell encapçalat per Albert Batalla, de posar pals a les rodes a l’hora de facilitar terrenys per crear-ne noves infraestructures. A més va denunciar la falta d’honestedat de CiU en el cas del Palau de la Música.


En els últims 7 anys, els governs progressistes han invertit més del doble que els últims 10 anys dels governs de CiU a la nostra comarca, més de 220 milions d’euros, la qual cosa significa una aposta clara a favor del Pirineu, per les seves reivindicacions històriques i per la descentralització.