dijous, 9 de desembre del 2010

Apostant per la descentralització al Pirineu


Els regidors de Progrés presentaran la proposta en el Ple del proper dilluns dia 13, per tal de fer-la arribar al futur President de la Generalitat

La proposta del grup de Progrés pretén que el futur de govern de la Generalitat sortit de les eleccions al Parlament celebrades el 28 de novembre, no doni un pas enrere en les polítiques descentralitzadores de reconeixement del Pirineu aplicades en els últims set anys. Durant aquest període el Pirineu ha mantingut fil directe amb Barcelona, la qual cosa ha permès donar resposta a moltes de les reivindicacions històriques de la comarca.

El PSC- Progrés creu que s’ha de seguir apostant d’una manera clara i contundent a favor del Pirineu, defensant un equilibri territorial propi que augmenti la representació política i acosti els serveis de les administracions públiques al territori.

El reconeixement a la nostra singularitat i diferències fa més difícil la discriminació per motiu de residència cap als nostres ciutadans i ciutadanes, evitant a la vegada desplaçaments innecessaris a Lleida o a Barcelona.
Un procés contrari no permetria resoldre les deficiències i necessitats que encara hi ha en els serveis públics i en les infraestructures.

Tot això ha anat acompanyat en els últims anys de l’obertura de delegacions territorials de diferents departaments de la Generalitat arreu del Pirineu. El nou govern sembla ara que estaria disposat a eliminar gran part d’aquests serveis, excusant-se en la crisi econòmica.

La proposta del PSC-Progrés sol•licita al cap de llista de CiU, Sr. Artur Mas, com a futur President de la Generalitat, que continuï apostant per la descentralització al Pirineu i que, en cap cas, elimini les Delegacions Territorials existents.