dijous, 30 d’abril del 2009

Proposta per ordenar l'espai públic de la Seu

El grup de Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha presentat una proposta per tal d’elaborar una ordenança municipal que reguli la instal·lació de terrasses a la via pública per d’establiments d’hostaleria. Amb aquesta proposta es pretén iniciar els estudis que han de servir de referència per regular l’ocupació de la via pública amb taules i cadires i/o terrasses.

També proposa implicar el sector de l’hostaleria per tal que puguin participar i opinar durant el procés d’elaboració de la ordenança municipal.

Aquesta iniciativa pretén elaborar una ordenança municipal reguladora que determini les característiques tècniques i estètiques de les llicències per ocupar la via pública amb taules i cadires i/o terrasses. Actualment, La Seu compta amb un gran nombre d’establiments del sector de la hostaleria que ocupen la via pública amb taules i cadires i/o terrasses, sobretot durant els mesos de primavera i estiu.

Una ordenança d’aquest tipus regularia aspectes com el temps màxim de l’autorització, el tipus d’establiments autoritzats, els elements permesos, l’espai a ocupar, les condicions d’ús, el muntatge i el desmuntatge, la superfície, els horaris, els materials, els colors, etc. L'estudi també hauria de contemplar un sistema de control i seguiment per vetllar pel correcte funcionament i compliment de la llicència en qüestió.

De fet, el Pla General d’Ordenació Urbana de la Seu del 2002, en la seva disposició addicional, ja contemplava la obligació que en el termini de 2 anys, des de la seva aprovació definitiva, calia elaborar una ordenança municipal de via pública i del paisatge urbà. Aquest termini s’ha superat amb escreix sense que s’hagi iniciat el procés per a la seva aprovació.

Cal donar compliment a l’acord del 2002 del Pla General que preveia definir les característiques de les terrasses. No tenir aquesta ordenança provoca i provocarà, en un futur, problemes en l’estètica i en la utilització de la via pública per part dels ciutadans.