dimecres, 10 de febrer del 2010

Ajudes anticrisi?

Us adjunto un resum de la polèmica entorn dels ajuts anticrisi.

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu lamenta que, de la bossa d’ajudes anticrisi pel 2009, només se n’han aportat 28.000 € extraordinaris dels 175.000 € anunciats en un principi.


Progrés lamenta que s’han de deixat de gastar més de 60.000 € de la bossa anticrisi per la incapacitat d’aprovar unes bases ajustades a les necessitats de les persones que més ho necessiten. S’ha prioritzat la burocràcia per sobre de la sensibilitat amb les persones que necessitaven aquesta ajuda. Durant el 2009 s’han denegat més de 70 sol·licituds on demanaven, entre d’altres, ajudes pel menjador, un calefactor, ajudes per llibres....


Des del mateix grup municipal es va demanar un certificat de la intervenció municipal de l’Ajuntament per tal de conèixer les dades de la partida pressupostària que contenia la bossa d’ajudes anticrisi (s’adjunta al final). Fonts del grup municipal denuncien que “quan l’alcalde va veure les dades del certificat d’intervenció, el dia abans de lliurar-nos-el, es va afanyar a dir que el programa havia estat un èxit, faltant flagrantment a la veritat”.


Progrés també recorda que, en el moment d’aprovar el pressupost 2009, ja es va denunciar que la major part dels diners de la bossa anticrisi ja existien als anys anteriors i únicament s’ajuntaven tots en una sola partida sense aportar recursos extraordinaris. Tot plegat, només responia a una maniobra de propaganda que s’ha vist confirmada quan ha acabat l’any 2009.


Fonts del grup municipal del PSC-Progrés comenten que “estem acostumats a veure grans titulars sense resoldre realment les necessitats de la gent i, en aquesta ocasió a més s’ha tingut falta de sensibilitat per la situació de moltes famílies de la Seu”.


També es comenta que “primer van dir que es creava una partida de 175.000 €, després diuen que ha estat de 100.000 € i, finalment, només s’han donat 28.000 € extres”.