dimecres, 17 de febrer del 2010

Proposta de Pacte d’Austeritat

Des del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu hem proposat un Pla d’Austeritat a tres anys (2010-2012) per tal de reduir l’excés de despesa actual i adaptar el pressupost municipal a la situació de crisi econòmica.

Des de Progrés es pretén impulsar un acord entre tots els grups municipals per tal que en un termini de tres anys es puguin redreçar les finances municipals, reduint la despesa de forma gradual en els pressupostos del 2010, 2011 i 2012, per tal d’arribar a un estalvi d’entre un milió i 1,2 milions d'euros.

És imprescindible trobar l’equilibri entre els ingressos i les despeses ordinàries. Portem una colla d’anys on la despesa ordinària és més gran que els ingressos ordinaris de l’Ajuntament. En els darrers exercicis, s’han obtingut molts ingressos extraordinaris que s’han destinat a finançar despesa del dia a dia. I, avui, aquesta situació es veu agreujada amb la crisi econòmica.

Si no es canvia la tendència actual, cada vegada serà més difícil mantenir uns mínims de qualitat en serveis bàsics i essencials com netejar els carrers, manteniment d’espais i jardins públics, el servei de llar d’infants... La reducció pressupostària s’hauria de realitzar en les despeses de personal (Capítol 1), les despeses de funcionament de determinats serveis, activitats festives i de propaganda (Capítol 2) i en una simplificació de l’administració municipal actual.

Cal racionalitzar l’estructura i el funcionament de l’administració municipal que, al llarg dels últims anys, ha crescut d’una manera excessiva a través de la creació de societats, consorcis i organismes diversos que suposen un cost difícil d’assumir per un Ajuntament com el de La Seu.

De fet, la gran part de les funcions d’aquestes noves entitats sempre les havia fet el mateix ajuntament a un cost molt menor. No podem esperar a les eleccions del maig de 2011 per prendre les mesures que permetin corregir aquesta situació, com més esperem, més ens costarà de sortir-ne.