divendres, 16 de juliol del 2010

Bartumeu i Ordeig es reuneixen per potenciar les relacions entre La Seu i Andorra

En la trobada s’ha parlat de potenciar les relacions comercials entre La Seu i Andorra, i de la voluntat de contribuir a millorar les condicions laborals dels treballadors fronterers.


Jaume Bartumeu s’ha entrevistat aquest matí amb el portaveu del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Òscar Ordeig. El cap de Govern ha escoltat les seves propostes i ha confirmat la seva voluntat de treballar en positiu per facilitar les bones relacions de veïnatge entre Andorra i l’Alt Urgell.


Segons ha manifestat Òscar Ordeig, “el més important és potenciar el diàleg entre les dues bandes de la frontera, perquè compartim moltes coses”. El portaveu del PSC-Progrés creu que es poden facilitar les relacions comercials i econòmiques, per exemple, eliminants alguns dels tràmits duaners que hi ha actualment, reduint el nombre de controls a una banda i altra de la frontera, i facilitant la implantació d’empreses i indústria al futur nou polígon industrial de La Seu.


Un altre dels temes tractats avui han estat les mesures que permetin als treballadors fronterers poder rebre un subsidi d’atur en un futur. En aquest sentit, Jaume Bartumeu ha explicat a Òscar Ordeig que, després d’una reunió mantinguda a Madrid entre el cap de Govern i el ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, s’ha posat en marxa una taula de treball entre els governs d’Espanya i d’Andorra per tal d’analitzar la situació i buscar possibles solucions.