dimecres, 14 de juliol del 2010

Progrés vol el compliment del Pacte d’Austeritat


El grup municipal requereix al govern que faci complir els acords recollits en el Pacte d’Austeritat per l’any 2010.

Dels 250.000 euros de reducció de despesa previstos pel 2010, només se n’han fet 100.000 €.

Es pretén adequar la situació econòmica de l’Ajuntament amb l’actual context econòmic de moderació.


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha fet una proposta de plenari per tal de recordar a l’equip de govern que ha de complir els compromisos establerts en el Pacte d’Austeritat, aprovat en el ple en el mes d’abril de 2010. D’aquesta manera, en el termini de 10 dies, es demana que es presenti una proposta que permeti donar compliment al que estableix l’apartat 5.3 del Pacte d’Austeritat.

També es busca que, pel què fa al capítol 1 del pacte, que es tingui en compte la conveniència, o no, de disposar de tres regidors alliberats i de l’assessor polític donada la situació de precarietat econòmica en la que ens trobem.

Cal recordar que la crisi econòmica, des del mes d’abril fins ara, s’ha agreujat i que s’han anunciat mesures molt importants que afecten a les finances dels ajuntaments. La situació econòmica ha empitjorat i la resposta governamental no està sent la més adequada.

A més, Progrés recorda que alguns dels ingressos previstos per l’Ajuntament no es realitzaran degut a que s’ha fet una previsió poc realista.

Per aquests motius, des de Progrés es recorda que entre d’altres acords el Pacte preveia que en els plenaris del mes de juny i juliol es procediria a acordar retencions de crèdit per import de 250.000 euros en els capítols 1, 2 i 4 del pressupost municipal.

També cal destacar que els estalvis en el capítol 1 del pressupost, degut a l’aplicació del Real Decret 8/2010 de 20 de maig de 2010, s’han de destinar obligatòriament a amortitzar deute, i ,en cap cas, es poden utilitzar per tal de formar part del bloc de la retenció dels 250.000 € per l’any 2010 que preveia el Pacte.

Al mes de juny es va acordar una retenció de crèdit de 100.000 euros en diferents partides, però en el plenari del mes de juliol l’equip de govern no ha proposat cap acord per possibilitar el compliment del Pacte.

De moment, no hem complert ni la meitat dels compromisos del Pacte d’Austeritat que havíem adquirit pel 2010.