divendres, 25 de maig del 2007

“DIUMENGE 27, PARTICIPA I VINE A VOTAR!”


Ja falta poc perquè s'acabin les campanyes electorals de tots els municipis d’arreu de l’Estat. Uns comicis marcats per la proximitat i l’accessibilitat de les persones que formen part de les candidatures. Si alguna cosa tenen d’especial i diferent les eleccions municipals respecte les autonòmiques, les estatals o les europees, és sense cap mena de dubte aquesta relació directa i propera entre el ciutadà i el polític. Aquest polític que regenta, per exemple, la ferreteria del barri on hem anat a comprar tota la vida i que coneix prou bé la ciutat, les persones i les seves necessitats. I que està il·lusionat en poder treballar per fer de la seva ciutat un lloc més acollidor i pròsper.

A la Seu d’Urgell la majoria dels ciutadans poden conèixer sense cap problema tots i cadascun dels candidats a l’alcaldia, així com els seus membres de la llista, i d’aquesta manera poder-se fer una idea de què pensen i com són. Crec que és un privilegi per tots els urgellencs poder anar a les urnes el diumenge coneixent a les persones i els seus projectes polítics de primera mà. Segurament, les municipals, són les eleccions que tindran una incidència més gran sobre les nostres vides ja que l’Ajuntament és l’administració que té una relació més directa i propera amb el ciutadà.

Jo sempre he pensat que el nostre Ajuntament ha de vetllar pel desenvolupament de la ciutat i pel benestar dels seus ciutadans. Independentment de les competències que tingui l’Administració Local, aquesta té la responsabilitat de solucionar o sol·licitar a altres administracions respostes clares i satisfactòries per a la nostra gent. Els nostres veïns sempre han de trobar una mà amiga que els ajudi i els assessori en qualsevol dubte o problema que puguin tenir.

M’agradaria pensar que aquest caràcter de proximitat de les eleccions del diumenge faran que els ciutadans de la nostra ciutat vagin a votar en massa el dia 27 de maig. Però sincerament, per desgràcia crec que no serà així. Sembla que hem entrat en un espiral de conformisme i decepció de molts ciutadans que barrejada amb baixes dosis de consciència col·lectiva han minvat la participació dels processos electorals. Ara, crec que la responsabilitat té dues cares; per una banda, la falta de credibilitat i honestedat d’alguns polítics. I per l’altra, un desinterès general dels drets i deures dels ciutadans. Aquestes actituds no ajuden a construir el futur d’una família, una ciutat o un país, sinó que fomenten l’individualisme i beneficien els grups més radicals i catastrofistes.
La manera de fer que la nostra ciutat ens doni bons serveis és a través de la implicació i el treball de tots els seus ciutadans. Cal anar a votar i també cal participar del procés de construcció de la nostra ciutat per tal que tothom hi pugui dir la seva. L'única manera de tenir una Seu cohesionada, moderna i ordenada és a través de buscar un equilibri entre les necessitats i prioritats de tots plegats