diumenge, 20 de maig del 2007

Per un Ajuntament eficient


Transcorreguts gairebé quatre anys des de les últimes eleccions municipals per escollir els representants de l’Ajuntament de la Seu, la maquinària electoral ja s’ha tornat a activar per tal que els veïns de la ciutat hi diguin la seva.

Totes les opcions polítiques estan treballant amb l’objectiu de perfilar les seves candidatures, els programes electorals i les estratègies a seguir durant la campanya.

Cal fer una profunda reflexió sobre la rellevància que tindran els resultats electorals del proper dia 27 ja que d’aquí en sortiran les persones que han de liderar una de les empreses més importants de la ciutat, el nostre Ajuntament. Tots volem que el consistori ens doni uns serveis de qualitat i que sigui capaç de planificar i executar els millors projectes per a la Seu i la seva gent.

Tot i això, no resulta gens fàcil aconseguir que tots els seus representants i treballadors actuïn de manera rigorosa, coordinada i eficient; degut, en gran mesura, a les grans dimensions de l’Ajuntament i a la seva complexitat.

És per aquest motiu que des de la nostra candidatura donarem una importància capdal a la seva gestió, per tal d’optimitzar el seu funcionament. Per aconseguir-ho, farem que els treballadors del consistori se sentin motivats, valorats i orgullosos de pertànyer a aquesta organització.

Tanmateix, l’equip de govern ha de comunicar als seus treballadors quin és el projecte de ciutat i les pautes de treball per tal d’aconseguir els objectius marcats. Resulta inviable i catastròfic liderar una organització si no es marquen unes fites clares, concretes i assequibles. És llavors quan es malgasten els recursos, tan econòmics com humans, generant importants dèficits de pressupost i de servei al ciutadà.

Si el nostre Ajuntament és operatiu tots en sortirem molt beneficiats. Les empreses tindran més facilitats per generar beneficis, podrem ajudar a les persones més necessitades, atraurem més turistes, construirem equipaments de qualitat, ... Tots aquests beneficis ens ajudaran a construir una ciutat moderna i cohesionada, amb un present de benestar i un futur esperançador.

Per tots aquests motius, crec que tothom té el deure de fer un rigorós anàlisi de les diferents llistes i les seves propostes per tal de premiar, el dia de les eleccions, la que aposti per construir un Ajuntament eficient
.