dilluns, 21 de maig del 2007

PSC-Progrés, UN EQUIP PER GOVERNAR


Ja hem entrat de ple al Segle XXI i estem vivint una transformació global en tots els àmbits de les nostres vides. Aquesta situació de canvi constant afecta especialment a les empreses i organitzacions, sobretot pel què fa a les seves pautes i protocols d’actuació habituals i tradicionals. Resulta vertiginós veure com els criteris de productivitat que s’utilitzaven han quedat obsolets i s’han hagut de modificar en els últims anys.

Dins d’aquest replantejament dels criteris de productivitat en destaca el treball en equip com una de les principals novetats. Tot i ser un concepte molt conegut i popular poques organitzacions de persones creen unes xarxes de treball i unes relacions personals prou eficients per poder presumir de treballar, vertaderament, en equip.

El treball en equip requereix poder comptar amb persones amb perfils professionals i personals diferents i complementaris. És per aquest motiu que la selecció dels grups de treball és de vital importància doncs caldrà assegurar que totes les àrees de coneixement i els caràcters necessaris estaran representats entre els seus membres. Així doncs, ens haurem d’assegurar comptar amb una persona amb una personalitat líder, una altra de gestió, algú que com a punt fort tingui la visió de futur, una altra amb capacitat de mediació, etc. D’aquesta manera, cada membre podrà desenvolupar un rol diferent on es trobarà més còmode i serà més àgil i s’evitaran, així, interferències entre les competències d’uns i altres.

A l’hora de treballar en equip també s’han de tenir en consideració les pautes o hàbits de treball del grup. Cal establir mecanismes de comunicació constants i pràctics i fomentar un clima agradable que faciliti la participació, la corresponsabilitat i l’esperit de superació. També és imprescindible marcar uns objectius generals i específics i la seva avaluació per tal de poder fer un seguiment del treball de tot el grup.

Per sort puc presumir i estar orgullós de pertànyer a un equip de treball que compleix tots aquests requisits i que es presenta com la opció més sòlida per entrar a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Per a aconseguir una bona gestió és vital disposar d’un equip de treball preparat, amb les idees clares i que faci pinya al voltant del seu líder.

La nostra filosofia de treball es basa en la participació i implicació de veïns, militants, simpatitzants i membres de la llista per tal de construir un projecte de ciutat integrador on tothom s’hi senti representat. Per tant, en el moment en què com a ciutadans ens feu arribar les vostres opinions, inquietuds o necessitats passeu a formar part, d’alguna manera, del nostre equip de treball. Això ens permet aconseguir buscar el màxim rendiment de l’esforç d’un col·lectiu seguint alguns dels principis del treball en equip.

En Jordi Mas ha confeccionat un equip a la seva mida i a la mida de l’Ajuntament de la ciutat. Compta amb en Joan Travé, una persona que està al capdavant d’una de les empreses més importants de la ciutat i que és un gran coneixedor de l’Administració Pública a través de la Generalitat. Els seus coneixements i experiència en els sectors empresarial, agrícola i ramader el converteixen en una peça clau dins el nostre grup humà.

També ens acompanya l’Amàlia Sanz, actual regidora de l’Ajuntament, empresària i professora. L’Amàlia és una persona eficient i dialogant que coneix la ciutat des de l’òptica empresarial, social i cultural degut a la seva gran implicació en els diferents àmbits. Sense dubte, una gran coneixedora de la Seu i les seves persones.

La Conxita Rabassa aporta decisió, solvència i rigor en tot el seu treball. La seva experiència com a directora de centres educatius, extensa formació i capacitat literària l’avalen per a ser un referent dins l’equip.

També comptem amb en Santi Mallol i en Lluís Sánchez. Tots dos acumulen una àmplia experiència com a Regidors i coneixen molt bé el funcionament i problemes de l’Ajuntament. A més a més, degut a les seves tasques professionals i afeccions tenen una estreta relació amb les entitats i els ciutadans. El seu bagatge i coneixements els converteixen en puntals del nostre projecte.

El vuitè lloc de la llista l’ocupa l’Anna Gómez, una jove empresària i coneixedora de la sanitat pública. La seva capacitat de treball i passió per la nostra ciutat la converteixen en una font inesgotable d’energia i idees noves.

També formen part del nostre equip el Vicenç Ripoll, l’Anna Moreno, el Lluís Martínez, el Carles Guiu, la Mª Queralt Perera, la Mireia Faus, el Salvador Maura, la Lurdes Porta, el Joan Ganyet, el Xavier Alís, la Laura Medina, l’Àlex Tarrés, la Rosi Badalamenti, el Joan Carles Fustà, la Mª José Rovira i la Mª Teresa Baez. Totes aquestes persones aporten a l’equip tot el necessari per tirar endavant un projecte polític que hem construït entre tots. L’experiència d’uns sumada a la joventut d’altres i la il·lusió de tots junts ens permetran arribar molt lluny.

Per tot l’expressat puc dir que em sento molt orgullós de pertànyer al grup de PSC-Progrés ja que s’aplica una política de treball en equip que ens permet obtenir els millors resultats sense malgastar recursos.