dijous, 2 de setembre del 2010

Hipotecar l’Ajuntament durant 40 anys amb la piscina




L’Ajuntament pagarà les pèrdues de l'empresa privada i garanteix un benefici mínim del 6 % anual durant els 40 anys de la concessió.


Progrés també denuncia la manca de transparència de tot el procés, que s'ha publicat a informació pública durant el mes d'agost.


El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de La Seu proposarà al plenari la suspensió immediata del procés de construcció de la piscina coberta al considerar-lo inadmissible i perjudicial pels interessos de l’Ajuntament i dels ciutadans en general.


Progrés afirma que és del tot inadmissible que una administració pública assumeixi el dèficit d'explotació d'una empresa privada, sense cap tipus de límit, durant els 40 anys que es preveu que pugui durar la concessió. A més, a part d'assumir el dèficit d'explotació, l'Ajuntament es compromet a garantir uns beneficis del 6% cada any.


El grup municipal del PSC-Progrés ha presentat en el dia d'avui, les al·legacions en contra de l’acord del Consell d'Administració del Parc del Segre, del 17 de juliol al considerar-lo lesiu pels interessos públics.


Progrés lamenta que s’hagi utilitzat l’encàrrec de gestió de tot el procés al Parc del Segre S.A. per tal d'evitar el debat polític i ciutadà entre els diferents grups de l’Ajuntament i la ciutadania.


El PSC-Progrés denuncia que un projecte tant important per a La Seu com aquest, per la seva magnitud econòmica i la durada de la concessió, 40 anys, tot el procés d'informació pública s’hagi fet coincidir amb el mes d’agost, període on les empreses i ciutadans en general fan vacances. En el moment d’aprovar els plecs de clàusules no hi havia els informes preceptius ni de la interventora ni del secretari municipal.


Tampoc s’entén com és que les bases no contemplen abonaments o preus especials per a determinats col·lectius de La Seu; com escolars, gent gran, clubs esportius, etc. O el fet que a l’empresa adjudicatària també se li atorgui el dret d'explotar les pistes de tennis, les de pàdel i la piscina d'estiu sense fer-hi cap inversió inicial.


No pot ser que l’Ajuntament pagui les pèrdues d'explotació i al mateix temps asseguri uns beneficis del 6% anuals, d’una empresa privada durant 40 anys.


Fer coincidir tot aquest procés durant el mes d’agost no ajuda a la transparència, ni al dret a la informació que han de regir sempre en totes les accions de l' administració pública.