dijous, 17 de gener del 2008

LA PLURALITAT DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ...


El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha elaborat el primer informe sobre el pluralisme territorial en els informatius de les televisions. L’estudi fa un seguiment de l’àmbit geogràfic associat a cada notícia per tal d’analitzar la presència mediàtica que tenen els diferents municipis i comarques.

La veritat és que els resultats son força decebedors i penosos per a les comarques que no són capital de província ja que, l’atenció que hi dediquen els mitjans, està molt per sota de la importància de la seva població. Entre els més perjudicats, per aquest excés de centralisme, es troba la comarca de l’Alt Urgell, la qual ocupa el penúltim lloc de l’atenció dels mitjans de comunicació entre totes les comarques de Catalunya.

Mentre que l’Alt Urgell representa un 0,3% del total de la població de Catalunya, el percentatge de notícies que es refereixen a aquesta comarca es troba per sota del 0,1%.

Aquest desequil.libri informatiu del territori ens demostra, una vegada més, que encara estem força lluny d’aconseguir una societat plural i solidària, que asseguri les mateixes possibilitats a tothom, independentment del lloc de residència. Crec que, les persones que no vivim a la capital, hem de fer pedagogia de les mancances i necessitats de la nostra zona per tal de posar de relleu els perjudicis i inconvenients de no viure a l’àrea metropolitana.



1 comentari:

Alba ha dit...

Et vaig seguint i la veritat és que m'encantes! Endavant amb la teva tasca.