divendres, 14 de gener del 2011

Compromisos per a l'atur dels fronterers



El grup municipal de Progrés considera que la visita dimarts passat de la ministra d’Afers Exteriors, Trinidad Jiménez a les autoritats andorrans ha servit per iniciar un procés irreversible que permetrà als fronterers, entre d’altres qüestions, rebre aquest mateix any un ajut social si perden la feina.


Els governs andorrà i espanyol van acordar que la comissió de treball formada pels representants de les administracions implicades es reuniran el mes de febrer per tractar de la situació econòmica i social dels residents espanyols a Andorra i dels permisos de residència.


D’aquesta manera, malgrat l’actual situació econòmica, es desenvoluparan i acceleraran les mesures necessàries, ja recollides en la Proposició no de llei aprovada l’any passat a iniciativa del Grup Parlamentari Socialista, per tal de millorar la protecció social de les persones que treballen al Principat però resideixen a l’Estat espanyol.


L’executiu espanyol considera que es prioritària i urgent la millora de les condicions d’aquests treballadors per tal de garantir- los els seus drets laborals. Una situació de discriminació que pateixen els nostres ciutadans que treballen a Andorra i que ha estat llargament denunciada pel grup municipal del PSC – Progrés. La decisió dels governs d’Andorra i d’Espanya es valora molt positivament ja que obre les portes dels treballadors espanyols al dret al subsidi d’atur i a la cobertura sanitària.


En l’actualitat més de dos mil ciutadans espanyols, residents principalment a les comarques de l’Alt Urgell i, en menor nombre, a la comarca de la Cerdanya, van a treballar diàriament a Andorra i tornen als seus llocs de residència en aquestes comarques.