dimecres, 3 d’octubre del 2007

El PSC Progrés s’oposa a l’ampliació del cementiri municipal i censura la gestió de l’Ajuntament


El grup del PSC-Progrés ha convocat una roda de premsa per tal de manifestar la seva oposició frontal a l’ampliació del cementiri municipal que va anunciar l’equip de govern. D’aquesta manera es trenca el consens de tots els grups polítics de l’any 2002 del Pla General d’Ordenació Urbana, quan es va acordar una nova ubicació per a la construcció d’un nou cementiri i no ampliar l’existent. Progrés també denúncia la pèssima gestió de l’Ajuntament dels últims 4 anys, el qual ha estat incapaç d’adquirir els terrenys del nou cementiri.

L’Ajuntament, sense consultar-ho a cap grup polític, aprovava per sorpresa a la Junta de Govern local del passat dilluns 24 de setembre la contractació d’un projecte a un arquitecte per ampliar l’actual cementiri amb 200 nínxols més, al terreny de l’aparcament situat entre l’actual cementiri i la comissaria dels Mossos d’esquadra. El PSC Progrés vota en contra al·legant que s’ha realitzat una gestió deficient, poc responsable i negligent per part de l’Ajuntament i que trenca el consens de tots els grups de l’any 2002 del Pla General d’Ordenació.

Per altra banda, durant els últims 4 anys, l’Ajuntament ha estat pressupostant la compra dels terrenys i la construcció dels edificis per al nou cementiri.

Ara farà un any, l’Ajuntament va anunciar que ja havia arribat a un acord amb els propietaris i que ocuparia els terrenys immediatament i començaria les obres a la primavera del 2007.

Relació temporal de les actuacions i compromisos municipals per a la construcció d’un nou cementiri:

Any 2002 :

- Aprovació del nou Pla General d’Ordenació Urbana. El Pla preveu destinar uns terrenys a la carretera de Cerc com equipament funerari.
- Tots els grups polítics van estar d’acord a ubicar el nou cementiri a la carretera de Cerc, al terrenys coneguts com la “Torre del Cap”.

Any 2004 :

- L’Ajuntament preveu en el pressupost una quantitat de 144.000 € per a l’adquisició dels terrenys (que no gasta).

Any 2005 :

- L’Ajuntament preveu en el pressupost la quantitat de 96.000 € , que s’afegeix als 144.000 € previstos l’any anterior, per a l’adquisició dels terrenys (que no gasta).

Any 2006 :

- L’Ajuntament preveu en el pressupost la quantitat de 55.990 € per a l’adquisició dels terrenys, que se suma a les previstes en anys anteriors. Total 295.990 € per adquirir els terrenys. (que no gasta).
- L’Ajuntament preveu en el pressupost la quantitat de 667.000 € per a la construcció del nou cementiri.
- L’Ajuntament contracta a la Sra. Anna Rovira, arquitecte guanyadora del concurs, la redacció del projecte.

- El grup del PSC-Progrés adverteix en el plenari del mes de setembre que només queden 50 nínxols al cementiri, i que cal actuar amb més eficàcia i celeritat en la gestió del nou cementiri.

- L’Ajuntament afirma mitjançant un comunicat oficial del 3/10/06 que ja ha arribat a un acord amb els propietaris dels terrenys i que ocuparà els terrenys abans d’acabar el mes d’octubre i iniciaran les obres del nou cementiri en el segon trimestre de l’any vinent.

Any 2007 :

- L’Ajuntament torna a pressupostar la quantitat de 667.000 € per a la construcció del nou cementiri (que no gasta).

- L’Ajuntament aprova, a través de la Junta de Govern local del passat dilluns 24 de setembre, la contractació d’un projecte a un arquitecte per ampliar l’actual cementiri amb 200 nínxols més al terreny de l’aparcament situat entre l’actual cementiri i la comissaria dels Mossos d’esquadra.