dijous, 25 d’octubre del 2007

ESTRIDÈNCIES PROVINCIALS


Sembla ser que s’ha destapat la caixa dels trons i comencem a veure un reguitzell de notícies sobre salaris i dietes milionàries a la Diputació de Lleida a l’etapa de l’expresident Isidre Gavín. Cada setmana som coneixedors d’alguna o altra estridència o escàndol de la gestió de l’antic equip de govern el qual ha estat víctima de la seva pròpia mala gestió, fent un ús desproporcionat i vergonyós de les seves compensacions econòmiques, a través dels salaris o de les dietes.

Resulta certament lamentable veure com es fa una utilització tan poc rigorosa i barruera dels diners públics, per després escoltar-se que no hi ha recursos econòmics per invertir al territori. Veient les grans mancances que tenim a la nostra província en infraestructures i en equipaments, agreujat per la gran extensió de terreny i per les seves característiques orogràfiques, només ens faltava tenir un govern provincial que actuï amb aquests excessos del tot innecessaris.

El poder polític que s’exerceix des del govern s’ha de saber administrar amb responsabilitat, coherència i austeritat per tal que els ciutadans obtinguin els màxims beneficis de l’actuació i gestió de les seves institucions i, al mateix temps, s’hi sentin degudament representats.

Amb la formació del nou equip de govern de la Diputació pels propers quatre anys s’enceta una nova etapa. Una legislatura amb noves persones, amb nous projectes i amb un nou estil d’entendre la gestió pública. Treballant, com no pot ser d’altra manera, per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a tot el territori. Caldrà treballar de valent per tal de recuperar la pèrdua galopant de credibilitat de la institució i engegar projectes ambiciosos i il·lusionadors que ens permetin mirar el futur amb optimisme.