dimecres, 3 d’octubre del 2007

No a la zona blava de la Seu !


El PSC-Progrés proposa la realització d’un estudi per analitzar la necessitat de la nova zona blava

El grup del PSC-Progrés presentarà una moció al ple de l’Ajuntament amb l’objectiu de replantejar l’ampliació de la zona d’aparcament de pagaments que va realitzar el govern de CiU i ERC tot just després de les eleccions. La proposta recull la necessitat d’encarregar un estudi que determini en quins carrers de la Seu estan justificades les zones de pagament i en quines condicions. Progrés critica que s’ha fet una ampliació arbitrària, i en molts carrers, del tot innecessària, amb l’únic objectiu de recaptar més diners.

Fa més de tres mesos que va començar a funcionar la instal·lació i gestió de l’aparcament de pagament (zona blava) aprovat per CiU I ERC i amb l’oposició del grup del PSC-Progrés. Aquest contracte recollia l’ampliació de les zones d’aparcament de pagament en diferents carrers de La Seu, com ara, els carrers :Llorenç Tomàs i Costa, Mare Janer, Bisbe Benlloch, Av. de Pau Claris o c/.Tres Ponts, entre altres.

Des del grup de Progrés es critica que no s’elaborés cap estudi tècnic que avalés i justifiqués la necessitat de l’ampliació de les zones de pagament. Després de més de 3 mesos d’experiència de l’actual concessió, en la major part dels carrers de zona de pagament, no hi ha usuaris que utilitzin el servei en la franja horària de pagament.

Per altra banda, el plec de clàusules tècniques que varen firmar l’Ajuntament i l’empresa contempla que la Junta de Govern Local podrà ampliar o reduir l’abast de la concessió sense necessitat de modificació de les condicions d’adjudicació sempre que sigui per raons justificades i es mantingui l’equilibri econòmic.

Segons paraules del cap del PSC-Progrés, el Sr. Jordi Mas, “cal encarregar l’elaboració d’un estudi tècnic que justifiqui quins són els carrers que cal que tinguin zones d’aparcament de pagament, així com les bonificacions pels veïns afectats”.

A través del Ple Municipal del proper dilluns es proposarà que es realitzi aquest estudi i que es renegociï el contracte vigent amb l’empresa adjudicatària per tal que s’adaptin les zones d’aparcament de pagament a les conclusions del mateix. També que l’Ajuntament acordi amb l’empresa adjudicatària una bonificació de tarifes per als veïns dels carrers afectats finalment per l’ampliació.

1 comentari:

xavierjamaicano ha dit...

No se a quin paper esteu jugant desde el partit en el qual milites, crec que si es va estendre de tal forma les places d'aparcament de zona blava es per que en el seu dia el grup de PSC progres també hi va votar a favor. No cal ara remanar l'olla i intentar convencer per el que va dir un o el que va dir l'altre, com sempre actua la gent de la politica, jo com a ciutadà, no remeno l'olla per explicar-vos com m'ho faig per arribar a fi de mes,fent front a les maquines escurabutxaques.( no pas les dels bars...)
Amb conseqüència crec, que la gent que treballeu desde dins de l'ajuntament, equip de govern i oposició, haurieu de tenir una mica mes de respecte, amb les vostres pica-baralles propagandistiques i electoralistes, per la propia ciutadania.