divendres, 9 d’octubre del 2009

Progrés proposa sol•licitar a l’ACA que inclogui la nova depuradora al pressupost del 2010

Aprovada la iniciativa de plenari del PSC-Progrés del Consell Comarcal per la unanimitat dels grups. L’acord es farà arribar a l’Agència Catalana de l’Aigua.

També es reitera la necessitat i urgència d’aquesta nova infraestructura, de més de 6 milions d’euros, degut a que l’actual és petita i està obsoleta.


El grup comarcal del PSC-Progrés al Consell Comarcal de l’Alt Urgell va presentar una proposta d’acord, durant el plenari d’ahir dijous, per reiterar a l’Agència Catalana de l’Aigua la necessitat i la urgència de la construcció de la nova estació depuradora de Montferrer (EDAR) i per tal que inclogui aquesta inversió als pressupostos de l’Agència pel 2010.


La proposta de Progrés es va incloure, com a punt d’urgència, a l’ordre del dia del plenari i va ser acceptada per la unanimitat dels grups del Consell. D’aquesta manera, durant els propers dies es farà arribar l’acord a l’Agència Catalana de l’Aigua com a administració responsable de l’obra.

La nova EDAR de Montferrer està inclosa dintre del Programa de Sanejament d’Aigües Residuals i Urbanes del 2006-2008 (PSARU) i contempla una inversió de més de 6 milions d’euros. Aquest Programa de Sanejament (PSARU) és un instrument de la planificació hidrològica aprovat pel Govern de la Generalitat.

L’Estació Depuradora de Montferrer, propietat de l’ACA però gestionada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, s’encarrega de depurar les aigües residuals i de donar servei als municipis de la Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbó, Alàs, Arfa i Ribera d’Urgellet.


Progrés recorda que porta més de dos anys instant i insistint al President del Consell de la necessitat de mobilitzar els recursos i esforços que faci falta per tal que es puguin iniciar les obres el més ràpid possible.


Segons el portaveu del grup comarcal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, “serà una de les inversions més importants dels últims anys per la nostra comarca i no la podem deixar escapar ni retardar més”.


Ordeig també comenta que “no ens cansarem de demanar al Sr. Fierro que treballi en aquesta direcció per tal que s’iniciïn les obres durant el 2010”.