divendres, 7 de maig del 2010

Piscina pública o privada?

Us adjunto la nota de premsa sobre el nostre posicionament entorn de la piscina coberta:


El grups municipals del PSC-Progrés i d’IC-Verds a l’Ajuntament de la Seu aposten per la construcció i gestió pública de la piscina coberta. D’aquesta manera, es lamenta que l’equip de govern encara no hagi fet cap estudi econòmic que justifiqui la operació de construcció amb diners privats i la gestió de l’equipament per part d’una empresa privada durant prop de 40 anys.


Els mateixos grups assenyalen que l’empresa privada que guanyi el concurs farà una inversió inicial de 4 milions d’euros i l’Ajuntament només n’hi posarà 950.000 € (el 20%). Amb una concessió així l’Ajuntament perd el control i el poder de negociació de la piscina per molts anys. Si el servei no funciona serà molt difícil o impossible treure-li la concessió.


Des dels grups de PSC-Progrés i IC-Verds es proposa buscar més subvencions per posar, com a mínim, el 50% de la inversió inicial i crear una societat anònima amb capital 100% municipal que demani la resta del capital necessari (similar a la fórmula del Parc del Segre S.A.). D’aquesta manera, la propietat i la gestió de la instal·lació seria 100% públic. Això suposaria no perdre el control de la gestió, ingressar els beneficis a final d’any i aconseguir uns preus públics assequibles per la gent de La Seu. D’aquesta manera, es podran marcar preus públics assequibles, reservar horaris pels centres escolars, pels clubs esportius, per les activitats municipals, etc.


També es recorda que la major part de les piscines estan finançades al 100% amb fons públics i amb concessions de gestió i explotació d’entre 4 i 7 anys, repartint la meitat dels beneficis a final d’any entre l’Ajuntament i l’empresa. També hi ha piscines que estan gestionades pel mateix ajuntament, per societats municipals o per clubs esportius.


Per últim, els dos grups municipals lamenten que, després de 5 anys de retard, l’equip de govern és capaç de donar la construcció i la gestió de la piscina a qualsevol preu. Això anirà en detriment dels ciutadans i usuaris de La Seu.


En aquest sentit, el portaveu del PSC-Progrés a La Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, declara “la piscina coberta arriba tard i, amb la informació que tenim, amb vocació privada”.


Per la seva part, el portaveu del grup d’IC-Verds, Josep Mª Carles, afirma que “és una bestiesa regalar el control de la piscina durant 40 anys i que una empresa privada fixi els preus”.