diumenge, 30 de maig del 2010

L'Espai Ermengol de la Seu


Davant de la falta d’atractiu del projecte i de la situació econòmica, els tres grups polítics demanen que no es tiri endavant "L’Espai-Museu Ermengol” i que els 1,3 milions d’euros es destinin a actuacions més prioritàries.

Es proposa destinar els diners a potenciar el turisme i la promoció econòmica a través del Centre Històric,
la Catedral i el Parc del Segre.

Els grups municipals del PSC-Progrés, IC-Verds i Partit Popular volen la suspensió i replantejament del projecte de “L’Espai-Museu Ermengol” al considerar-lo de poc interès pels ciutadans i per la promoció turística de la ciutat. A més, la situació de crisi econòmica i els problemes financers de l’Ajuntament dificultaran el poder afrontar les despeses d’inversió, de manteniment i de funcionament anual d’aquest nou espai ubicat al Carrer Major.


Des dels tres grups polítics es proposa l’alternativa de destinar els 1,3 milions d’euros a un projecte ambiciós i coherent que promocioni els espais o productes turístics més importants que tenim a La Seu. Aquests són el conjunt del patrimoni històric i el Parc del Segre.


A més, actualment ja existeix un museu a pocs metres d’on es pretén construir l’Espai Ermengol. Aquest és el Museu Diocesà, el qual té una col·lecció de gran valor, com l’exemplar del Beatus de Liebana, el Retaule d'Abella de la Conca, (S.XIV), l’urna barroca de Sant Ermengol o les talles romàniques, entre d’altres. D’aquesta manera, el què caldria és impulsar col·laboracions amb el Bisbat per tal de potenciar l'actual Museu i no crear-ne un de nou just al costat.


També es creu que la subvenció de "Turismo de España", de 500.000 euros, i la subvenció de 650.000 € dels fons FEDER estarien molt més ben aprofitades i justificades si es destinessin a potenciar i promocionar el patrimoni existent a la nostra ciutat. Per una banda, el conjunt catedralici (Catedral, Claustre i St. Miquel) i el Centre Històric i, per l’altra, el Parc Olímpic del Segre.


A més, aquesta obra no és necessària ni urgent i que no suposarà un salt qualitatiu important per atreure gent ni per dinamitzar l’economia local a través dels comerços, restauració i hostaleria. Des de l’oposició, ja s’ha demanat en repetides ocasions a l’alcalde Batalla la necessitat de replantejar el projecte per tal de no malgastar el diners sense rebre cap resposta al respecte.


Ara no és el moment de fer invents i malgastar diners, sinó d'apostar per donar a conèixer el gran patrimoni que tenim. A més, no podem augmentar més les despeses anuals de l’Ajuntament amb més espais, més personal i més manteniment.