dilluns, 3 de maig del 2010

Un nou impuls pel Progrés de La Seu

Tal i com va dir Lacordaire, predicador francès del segle XIX, “l’orgull i la supèrbia divideix les persones, mentre que la humilitat les uneix”. De fet, jo sempre he estat un ferm defensor dels valors i de les conductes ètiques que uneixen o construeixen i que ajuden a créixer, tant a les persones com als grups, en els diferents àmbits de la vida. Des de la família fins a l’escola, passant per les empreses o la mateixa política, és necessari pensar i actuar tenint-los ben presents.

Podríem dir que, des de fa alguns anys, aquestes conductes “no estan de moda” o “no es porten”, excepte en alguns casos aïllats i amb poc protagonisme. De fet, quan es parla de responsabilitat social corporativa, rendibilitat empresarial o eficiència organitzativa per exemple, des d’un punt de vista ampli, no és altra cosa que el resultat d’actuar a través d’aquestes conductes i de les que tot seguit assenyalo.

La humilitat, el compromís, la perseverança, la sinceritat o la lleialtat són alguns dels trets de personalitat individuals i col•lectius que han anat evolucionant, o que s’han deteriorat, fins a convertir-se, en determinats contextos, en estranys o desconeguts per la seva absència. Per aquest motiu, des de la nova etapa política que enceto, continuaré reivindicant i defensant aquestes actituds i principis per tal que impregnin un projecte de ciutat ambiciós i engrescador. Amb les idees clares, amb rigor, amb sentit comú i sense excloure ningú, és com es pot liderar La Seu que ens estimem per tal que esdevingui més justa i solidària per a totes les persones que hi viuen. I faig aquestes reflexions després que l’assemblea del PSC-Progrés de La Seu m’hagi escollit com a cap de llista a les eleccions municipals de l’any vinent.

L’elecció s’ha realitzat després que l’amic Jordi, cap de llista en les últimes eleccions, comuniqués la decisió de retirar-se de la primera línia política per motius de salut. Cal destacar el compromís del Jordi amb la ciutat, així com el fet de ser un company excepcional. Com no pot ser d’altre manera, fidel al seus principis, el Jordi m’ha manifestat que continuarà vinculat a la família de Progrés i ajudant en tot allò que faci falta.
Per la meva part, assumeixo el relleu amb il•lusió i responsabilitat i em comprometo a treballar des d'ara mateix per donar una continuïtat-renovada al projecte de Progrés pels propers anys. A més, ho faré des de la fidelitat a uns principis i a un projecte de més de trenta anys, donant-li un nou impuls per afrontar amb garanties els reptes i les oportunitats del futur.

Ara, més que mai, amb la crisi, cal saber a on anem i què volem. Per aquest motiu, em comprometo a escoltar i parlar amb totes les associacions i entitats de la ciutat, així com amb tots els ciutadans que vulguin dir-hi la seva per tal de liderar un projecte ambiciós que rellanci d’una vegada la nostra ciutat.
També vull destacar que tots els regidors de Progrés continuarem “al peu del canó” treballant de manera incansable, a través del control de l’acció de govern i amb propostes constructives, amb l’objectiu d’encapçalar una alternativa sòlida i vàlida als set anys de bipartit entre CiU i ERC.

En un moment com l’actual doncs, en què ens proposem rellançar les idees del PSC-Progrés, ens cal establir de forma nítida el perfil del nostre projecte i definir els valors que inspiren la nostra acció política, que ens han de guiar per a construir una societat més justa. Aquesta convicció profunda de la nostra capacitat de construir un futur millor ens ha portat a descartar la inacció i a organitzar-nos per empènyer la història en aquesta direcció, és a dir, ens ha dut al terreny de l’acció política i social.