divendres, 1 d’octubre del 2010

L'Escola d'Adults de la Seu a les Monges


L’Escola d’Adults i la Generalitat ja fa temps que reclamen un espai definitiu que doni cabuda als més de 400 inscrits del centre.

El centre cultural de les Monges és el millor espai possible, al ser molt cèntric i accessible.

Hem presentat una proposta al plenari del proper dilluns 4 d’octubre per tal de preveure la ubicació definitiva de l’Escola d’Adults a l’edifici cultural de les Monges.

Els espais actuals de l’Escola, que es troben ubicats a l’Avinguda Garriga i Massó, són del tot insuficients per acollir totes les persones que estudien a l’escola. Aquest fet provoca que mestres i alumnes hagin de desplaçar-se a altres espais públics per realitzar els cursos formatius amb els inconvenients que això comporta.

Cal trobar un espai prou ampli i accessible per a l'escola d'adults que permeti tenir un emplaçament definitiu pels propers anys, acabant d’una vegada amb la provisionalitat actual.

També es recorda que, des del Departament d’Educació de la Generalitat, ja s’ha sol•licitat en reiterades ocasions a l’Ajuntament de La Seu que faciliti un nou equipament per tal de permetre la prestació d'aquest servei amb la garantia suficient.

L’Aula de Formació d’Adults va iniciar la seva activitat fa més de 20 anys a la nostra ciutat amb l’objectiu de fomentar la formació i els coneixements entre les persones a partir dels 16 anys.

Actualment, l’edifici cultural de les Monges (ala de l’església de l’Immaculada), amb planta baixa més quatre plantes, disposa d’espai suficient per acollir l’escola en un futur de manera definitiva.

A més, la voluntat de l'Ajuntament, des de l'inici de la recuperació de l'antic col•legi de les monges, ha estat convertir les antigues instal•lacions en un centre de cultura i educació. Aquest edifici de les Monges ja acull diversos centres de formació d’altres disciplines (llar d'infants, escola d'art, de dansa i de música, UNED, UOC, escola d'idiomes...), i a més, es troba ubicat en un indret molt cèntric de la nostra ciutat.

Els mestres i alumnes de l'escola d'adults es mereixen disposar d'unes instal•lacions dignes per permetre l'activitat docent amb garanties de qualitat. En una època de crisi econòmica com la que estem vivint la formació per poder ampliar coneixements és més important que mai per poder accedir al món laboral.