dilluns, 4 d’octubre del 2010

Progrés proposa assumir la direcció d’obra dels nous habitatges públics

La iniciativa té l’objectiu d’assegurar-se que la construcció i entrega de l’obra es faci amb les màximes garanties per a les persones adjudicatàries.

Una vegada més, cal lamentar la negativa de l’equip de govern a estudiar la proposta, evitant que l’Ajuntament pugui fer un control de tot el procés.

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de La Seu proposa que l’Ajuntament assumeixi la direcció de l’obra dels 45 pisos de promoció pública que s’estan construint a l’Horta del Valira per tal de vetllar pels interessos de les persones que els han adquirit.

Coincidint amb l’acte de col•locació de la primera pedra de la construcció dels habitatges, el PSC-Progrés afirma que cal donar les màximes garanties als ciutadans i ciutadanes que se’ls ha adjudicat els habitatges per tal que tot el procés de construcció i entrega final de l’obra, que pot durar dos anys, es faci el millor possible.

Assumint la direcció d’obra, un tècnic contractat per l’Ajuntament s’encarregaria de fer un seguiment regular i continuat de tota la construcció. La proposta va ser presentada pel mateix grup municipal durant l’últim consell d’administració celebrat per la Societat municipal HIULS.

Assumir la direcció d’obra dels pisos avui, ens podria evitar molts maldecaps en un futur. Aquesta és una fórmula que s’utilitza en moltes de les obres municipals que es fan a La Seu.

Des del PSC-Progrés es recorda que la Societat municipal HIULS va aprovar unes bases amb els criteris d’adjudicació de referència per atorgar els 45 pisos de promoció pública en règim concertat. Durant el procés d’aprovació d’aquestes bases, l’equip de govern, de CiU i ERC, varen rebutjar una proposta que pretenia elaborar un sistema de puntuació per a l’adjudicació dels pisos que donés preferència a les famílies amb rendes baixes, famílies monoparentals, gent gran, joves, famílies nombroses, persones amb deficiència, etc.

Progrés ratifica que és injust que les persones que superen els requisits mínims hagin tingut les mateixes possibilitats, sense donar puntuacions més altes a les rendes més baixes o a les situacions socials més desafavorides.