divendres, 15 d’octubre del 2010

Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell (16 i 17 d'octubre)


La Fira de Sant Ermengol de La Seu d’Urgell se celebra durant el penúltim cap de setmana del mes d’octubre, cap de setmana del 16 i 17 d'octubre de l'any 2010.


Es calcula que més de 50.000 persones visiten la Fira de Sant Ermengol durant el cap de setmana. Provenen principalment de La Seu i l’Alt Urgell, de les comarques veïnes i Andorra, encara que any rera any s’observa un increment important del nombre de turistes que passegen per la ciutat.


16a Fira de Formatges Artesans dels Pirineus


En el marc d’una de les fires més antigues de Catalunya, la mil.lenària Fira de Sant Ermengol, la Seu d’Urgell celebrarà enguany la 16a edició de la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus.


La Fira tindrà lloc durant els dies 16 i 17 d’octubre, i acollirà en un espai comú una quarantena de formatgers artesans provinents de tot l’arc pirinenc, del Mediterrani a l’Atlàntic i dels vessants nord i sud de la serralada. Els visitants podran trobar formatges elaborats als Pirineus catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos.


Cada formatgeria disposa d’un estand d’exposició i degustació, i són els propis productors qui ofereixen els seus formatges, tant al nombrós públic que any rera any ens visita, com als professionals de la distribució i la restauració d’arreu del país, que cada vegada més tenen la Seu com a punt de referència del formatge artesà.